Kiełki Naturalny energetyk J.Kempisty U.Chorzępa

Kiełki. Naturalny energetyk

AUTORKI: Lek. med. Jadwiga Kempisty, lek. med. Urszula Chorzępa

W dobie przetwarzanej chemicznie żywności, coraz częściej poszukujemy prostych i niekoniecznie drogich pomysłów na dietę opartą o zdrowe produkty, które możemy wyprodukować we własnym gospodarstwie domowym. Powszechne stało się przyrządzanie domowych jogurtów. Dziś wielką popularność zyskuje hodowanie kiełków - źródła dosłownie wszystkich wartości odżywczych.

Goeco.bio
Obsługą zamówień sklepu leczeniezywieniem.pl zajmuje się sklep goeco.bio.
Kliknij aby zobaczyć wszystkie produkty.
Zamów

W dobie przetwarzanej chemicznie żywności, coraz częściej poszukujemy prostych i niekoniecznie drogich pomysłów na dietę opartą o zdrowe produkty, które możemy wyprodukować we własnym gospodarstwie domowym. Powszechne stało się przyrządzanie domowych jogurtów. Dziś wielką popularność zyskuje hodowanie kiełków - źródła dosłownie wszystkich wartości odżywczych.

Autorka niniejszej książki, lek. med. Jadwiga Kempisty dzieli się z nami rzetelną wiedzą - zawierającą najnowsze osiągnięcia medycyny, biologii i fizyki, na temat kiełków, potwierdzając tym samym potężną moc tych niepozornie wyglądających ziaren:

"Badania naukowe potwierdziły, że największą ilość substancji odżywczych, jak pierwiastki śladowe, witaminy, enzymy czy aminokwasy, posiada roślina w pierwszych dniach kiełkowania, wielokrotnie w tym okresie zwiększając ich zawartość. Na przykład: w stosunku do suchego ziarna, w piątym 8 dniu kiełkowania w zarodku owsa jest 1300% więcej witaminy B2, 500% więcej witaminy A, B i kwasu foliowego. Czy można chcieć więcej?! Szanowni Państwo - żadne suplementy wartości odżywczych w tabletkach, proszkach, płynach nie zapewnią nam tak idealnych połączeń jak kiełki. Bo oprócz tych wszystkich wyżej wymienionych wartości olbrzymia ilość enzymów i bogactwo połączeń sprawia, że te wszystkie wartości odżywcze są wchłaniane w całości".

W kilkunastu rozdziałach poznajemy historię kiełkowania, poradnik jak prawidłowo kiełkować ziarna, dowiadujemy się również o składzie biochemicznym poszczególnych ziaren takich jak: lucerna, soja, fasola mung, rzodkiewka, soczewica, len, a także otrzymujemy wskazówki konkretnego stosowania wykiełkowanych roślin na konkretne dolegliwości i choroby (kłopoty se snem, alergie, choroby tarczycy).

Jadwiga Kempisty jako jedna z niewielu "zachodnich" polskich lekarzy odnosi się do Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, wprowadzając pojęcie energii i zalet energetycznych żywności. Okazuje się bowiem, że skiełkowane zboża nie tylko są źródłem niezliczonych wartości odżywczych, ale także dostarczają nam mnóstwo energii. Nie bez przyczyny nazywane są naturalnymi dopalaczami.

Książka: Kiełki. Naturalny energetyk

Spis treści:

Od autorki .........................................................5

Wstęp ...............................................................7

Historia kiełków ................................................17

Suche i żywe ziarno ..........................................21

Witaminy .........................................................25

Makro i mikroelementy .....................................33

Błonnik ............................................................39

Inne składniki skiełkowanego ziarna ....................43

Medycyna ziarna ...............................................47

Przekiełkowane ziarno dwunastodniowe ...............67

Jak kiełkować ziarno ..........................................73

Ogólne zasady żywienia .....................................79

Karoteny ..........................................................87

Kalorie czy energia ............................................95

Otyłość ...........................................................105

Naturalne antybiotyki zawarte w żywieniu ............111

Jak jeść skiełkowane ziarno ................................113

Od Autorki:

Wszystkie wiadomości zawarte w tej książce są potwierdzone naukowo. Zawierają najnowsze osiągnięcia medycyny, biologii i fizyki. Starałam się jako lekarz wykorzystać je w leczeniu naturalnym. Dzięki mojej ponad 40-letniej pracy osiągnęłam już wiele, np.udowodniłam, że jajko jest jednym z najlepszych produktów żywieniowych świata masło - jednym z najlepszych tłuszczów świata. Przywróciłam należyte miejsce takim produktom, jak kasza jaglana czy dynia.

Wiele wiadomości zawartych w tej książce jest jeszcze absolutnie obcych ludziom, którzy kierują naszym żywieniem i leczeniem. Nasi naukowcy nadal stosują margarynę w dietach ukierunkowanych na leczenie przewodu pokarmowego, gdy Stany Zjednoczone wycofały margarynę z produktów spożywczych, a stan Nowy Jork ustawowo zakazał używania jej w żywieniu. Jak Państwo widzicie, książka dla jednych jest zrozumiała, dla drugich może być kontrowersyjna. Gwarantuję jednak wyleczenie wielu chorób.

Ilość stron: 124

Wydanie I, 2019

okładka miękka

Wydawnictwo: Hartigrama

Szczegóły produktu

9788395386114

Komentarze do produktu

Komentarze (0)