- Obecnie brak na stanie
Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem w świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii.
Autorka niniejszej książki, lek. med. Jadwiga Kempisty dzieli się z nami rzetelną wiedzą - zawierającą najnowsze osiągnięcia medycyny, biologii i fizyki, na temat kiełków, potwierdzając tym samym potężną moc tych niepozornie wyglądających ziaren:
"Badania naukowe potwierdziły, że największą ilość substancji odżywczych, jak pierwiastki śladowe, witaminy, enzymy czy aminokwasy, posiada roślina w pierwszych dniach kiełkowania, wielokrotnie w tym okresie zwiększając ich zawartość. Na przykład: w stosunku do suchego ziarna, w piątym 8 dniu kiełkowania w zarodku owsa jest 1300% więcej witaminy B2, 500% więcej witaminy A, B i kwasu foliowego. Czy można chcieć więcej?! Szanowni Państwo - żadne suplementy wartości odżywczych w tabletkach, proszkach, płynach nie zapewnią nam tak idealnych połączeń jak kiełki. Bo oprócz tych wszystkich wyżej wymienionych wartości olbrzymia ilość enzymów i bogactwo połączeń sprawia, że te wszystkie wartości odżywcze są wchłaniane w całości".
W kilkunastu rozdziałach poznajemy historię kiełkowania, poradnik jak prawidłowo kiełkować ziarna, dowiadujemy się również o składzie biochemicznym poszczególnych ziaren takich jak: lucerna, soja, fasola mung, rzodkiewka, soczewica, len, a także otrzymujemy wskazówki konkretnego stosowania wykiełkowanych roślin na konkretne dolegliwości i choroby (kłopoty se snem, alergie, choroby tarczycy).
Jadwiga Kempisty jako jedna z niewielu "zachodnich" polskich lekarzy odnosi się do Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, wprowadzając pojęcie energii i zalet energetycznych żywności. Okazuje się bowiem, że skiełkowane zboża nie tylko są źródłem niezliczonych wartości odżywczych, ale także dostarczają nam mnóstwo energii. Nie bez przyczyny nazywane są naturalnymi dopalaczami.
Książka: Kiełki. Naturalny energetyk
Spis treści:
Od autorki .........................................................5
Wstęp ...............................................................7
Historia kiełków ................................................17
Suche i żywe ziarno ..........................................21
Witaminy .........................................................25
Makro i mikroelementy .....................................33
Błonnik ............................................................39
Inne składniki skiełkowanego ziarna ....................43
Medycyna ziarna ...............................................47
Przekiełkowane ziarno dwunastodniowe ...............67
Jak kiełkować ziarno ..........................................73
Ogólne zasady żywienia .....................................79
Karoteny ..........................................................87
Kalorie czy energia ............................................95
Otyłość ...........................................................105
Naturalne antybiotyki zawarte w żywieniu ............111
Jak jeść skiełkowane ziarno ................................113
Od Autorki:
Wszystkie wiadomości zawarte w tej książce są potwierdzone naukowo. Zawierają najnowsze osiągnięcia medycyny, biologii i fizyki. Starałam się jako lekarz wykorzystać je w leczeniu naturalnym. Dzięki mojej ponad 40-letniej pracy osiągnęłam już wiele, np.udowodniłam, że jajko jest jednym z najlepszych produktów żywieniowych świata masło - jednym z najlepszych tłuszczów świata. Przywróciłam należyte miejsce takim produktom, jak kasza jaglana czy dynia.
Wiele wiadomości zawartych w tej książce jest jeszcze absolutnie obcych ludziom, którzy kierują naszym żywieniem i leczeniem. Nasi naukowcy nadal stosują margarynę w dietach ukierunkowanych na leczenie przewodu pokarmowego, gdy Stany Zjednoczone wycofały margarynę z produktów spożywczych, a stan Nowy Jork ustawowo zakazał używania jej w żywieniu. Jak Państwo widzicie, książka dla jednych jest zrozumiała, dla drugich może być kontrowersyjna. Gwarantuję jednak wyleczenie wielu chorób.
Ilość stron: 124
Wydanie I, 2019
okładka miękka
Wydawnictwo: Hartigrama
KIwan Nieumywakin opowie o znaczeniu wody z punktu widzenia procesów biochemicznych i energetycznych, które zachodzą w organizmie człowieka. Lecz najważniejsze w tej książce jest to, jak w praktyczny sposób zachować zdrowie, a nawet pokonać „nieuleczalne” choroby, umiejętnie stosując zwykłą wodę, która w istocie okazuje się nie taką prostą substancją.
Rewelacyjna książka i szklana kiełkownica miseczkowa. Wyhoduj własne energetyki!
Zestaw 2 bestsellerów: "Leczenie żywieniem" + "Kiełki naturalny energetyk" w korzystnej cenie!
Książka "Olej lniany" Iwan Nieumywakin
Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań ze starych rosyjskich zielników i współczesne przepisy zastosowania oleju lnianego, a także informacje o zawartych w nim substancjach czynnych.
Książka " MMS mineralne panaceum" - Skuteczny środek antywirusowy, przeciwbakteryjny, wzmacniający odporność. Autorka, lekarz medycyny, zainteresowała się działaniem MMS i wydobyła na światło dzienne wiele zaskakujących wyników badań. Dr Antje Oswald, lek
* Wymagane pola
Bakterie jogurtowe do wytwarzania jogurtu L+
Ze względu na bogaty i różnorodny skład bakteryjny jogurt L+ jest najbardziej uniwersalny i odpowiedni dla wszystkich grup wiekowych. Polecany na początek w celu odbudowy flory bakteryjnej jelit oraz później na zmianę z innymi produktami jako kontynuacja kuracji.
CERTYFIKAT PL-EKO-02, ROLNICTWO UE / SPOZA UE
Masa netto: 4,9g
CENA DOTYCZY 1 SZT.
Bakterie kefirowe do wytwarzania domowego kefiru
Ze względu na nieco inny skład i pozytywny wpływ na przemianę materii, szczególnie polecany jako wspomaganie odchudzania i oczyszczania organizmu.
Podobnie jak pozostałe produkty pozytywnie wpływa na florę bakteryjną przewodu pokarmowego, reguluje perystaltykę jelit, poprawia trawienie i wchłanianie pokarmu.
W przypadku kefiru obok fermentacji kwasu mlekowego odbywa się tutaj lekki rozwój CO2. Ma to wpływ na efektywne przesuwanie pokarmu w jelicie cienkim.
CERTYFIKAT PL-EKO-02, ROLNICTWO UE
Masa netto: 4,9g
Książka "Olej lniany" Iwan Nieumywakin
Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań ze starych rosyjskich zielników i współczesne przepisy zastosowania oleju lnianego, a także informacje o zawartych w nim substancjach czynnych.
Kiełkownica NACZYNIE DO KIEŁKOWANIA
Dzięki kiełkownicy, niezależnie od pory roku, poświęcając zaledwie 3 minuty dziennie, możemy mieć dostęp do pysznych i niezwykle zdrowych, ekologicznych kiełków.
Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem w świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii.
Komentarze do produktu
Ocena uznania nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twojego raportu nie można wysłać