
- Obecnie brak na stanie
Książka "Olej lniany" Iwan Nieumywakin
Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań ze starych rosyjskich zielników i współczesne przepisy zastosowania oleju lnianego, a także informacje o zawartych w nim substancjach czynnych.
Książka "Olej lniany" Iwan Nieumywakin
Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań ze starych rosyjskich zielników i współczesne przepisy zastosowania oleju lnianego, a także informacje o zawartych w nim substancjach czynnych.
Olej lniany to:
• Niedoceniane źródło kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6
• Remedium na podwyższony cholesterol, nadciśnienie, problemy z odpornością i choroby układu nerwowego
• Niezastąpiony w zdrowej kuchni
Iwan Nieumywakin zajmuje się kolejnym prostym środkiem leczniczym. Tym razem opowiada o prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego i siemienia, z którego się go tłoczy. Ich cenne właściwości w pełni potwierdzają zarówno wielowiekowe doświadczenie medycyny ludowej, jak i współczesna nauka. Len stosowano od wieków na terenach słowiańskich nie tylko do produkcji odzieży.
Fenomen oleju lnianego związany jest między innymi z tym, że dysponuje on jedną z największych zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6 spośród wszystkich roślin oleistych. Dzięki temu może być używany jako tanie ich źródło i doskonały środek do wzmacniania zdrowia i odporności dzieci i dorosłych. A przecież to nie jedyne substancje wchodzące w jego skład.
Książka omawia zastosowania oleju lnianego w profilaktyce i leczeniu cukrzycy, chorób kobiecych, stanów zapalnych skóry i stawów, a także nowotworów, stwardnienia rozsianego oraz chorób sercowo-naczyniowych.
Oprócz tego poznasz przepisy na wykorzystanie oleju lnianego w kuchni.
Książka " MMS mineralne panaceum" - Skuteczny środek antywirusowy, przeciwbakteryjny, wzmacniający odporność. Autorka, lekarz medycyny, zainteresowała się działaniem MMS i wydobyła na światło dzienne wiele zaskakujących wyników badań. Dr Antje Oswald, lek
Zestaw 2 bestsellerów: "Leczenie żywieniem" + "Kiełki naturalny energetyk" w korzystnej cenie!
Rewelacyjna książka i szklana kiełkownica miseczkowa. Wyhoduj własne energetyki!
KIwan Nieumywakin opowie o znaczeniu wody z punktu widzenia procesów biochemicznych i energetycznych, które zachodzą w organizmie człowieka. Lecz najważniejsze w tej książce jest to, jak w praktyczny sposób zachować zdrowie, a nawet pokonać „nieuleczalne” choroby, umiejętnie stosując zwykłą wodę, która w istocie okazuje się nie taką prostą substancją.
Książka "Olej lniany" Iwan Nieumywakin
Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań ze starych rosyjskich zielników i współczesne przepisy zastosowania oleju lnianego, a także informacje o zawartych w nim substancjach czynnych.
* Wymagane pola
Bakterie jogurtowe do wytwarzania jogurtu L+
Ze względu na bogaty i różnorodny skład bakteryjny jogurt L+ jest najbardziej uniwersalny i odpowiedni dla wszystkich grup wiekowych. Polecany na początek w celu odbudowy flory bakteryjnej jelit oraz później na zmianę z innymi produktami jako kontynuacja kuracji.
CERTYFIKAT PL-EKO-02, ROLNICTWO UE / SPOZA UE
Masa netto: 4,9g
CENA DOTYCZY 1 SZT.
Bakterie kefirowe do wytwarzania domowego kefiru
Ze względu na nieco inny skład i pozytywny wpływ na przemianę materii, szczególnie polecany jako wspomaganie odchudzania i oczyszczania organizmu.
Podobnie jak pozostałe produkty pozytywnie wpływa na florę bakteryjną przewodu pokarmowego, reguluje perystaltykę jelit, poprawia trawienie i wchłanianie pokarmu.
W przypadku kefiru obok fermentacji kwasu mlekowego odbywa się tutaj lekki rozwój CO2. Ma to wpływ na efektywne przesuwanie pokarmu w jelicie cienkim.
CERTYFIKAT PL-EKO-02, ROLNICTWO UE
Masa netto: 4,9g
Łagodny smak i skład bakteryjny powoduje, że polecane jest dla dzieci.
Ponieważ bakterie rozkładają laktazę, kwaśne mleko jest lżej strawne i lepiej tolerowane niż zwykłe mleko i ma pozytywny wpływ na florę jelitową. Dostarcza także dziecku wielu naturalnych, łatwo przyswajalnych substancji m.i.n. aminokwasów, wapnia, witamin z grupy B, K2 i innych potrzebnych do wzrostu i rozwoju składników.
1 saszetka wystarcza na przygotowanie 1 litra kwaśnego mleka.
CERTYFIKAT PL-EKO-02, ROLNICTWO UE
Masa netto: 4,9g
JOGURTOWNICA Orion
Sprawdza się idealnie jako pojemnik do przygotowania jogurtu, kefiru z mleka.
Zestaw składa się z:
Pojemność: 1,2 l
Książka "Olej lniany" Iwan Nieumywakin
Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań ze starych rosyjskich zielników i współczesne przepisy zastosowania oleju lnianego, a także informacje o zawartych w nim substancjach czynnych.
Komentarze do produktu
Ocena uznania nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twojego raportu nie można wysłać