
- Obecnie brak na stanie
Kiełkownica NACZYNIE DO KIEŁKOWANIA
Dzięki kiełkownicy, niezależnie od pory roku, poświęcając zaledwie 3 minuty dziennie, możemy mieć dostęp do pysznych i niezwykle zdrowych, ekologicznych kiełków.
Kiełkownica
NACZYNIE DO KIEŁKOWANIA
W świeżo wyhodowanych kiełkach znajduje się najwięcej wartościowych dla zdrowia substancji. Dzięki kiełkownicy, niezależnie od pory roku, poświęcając zaledwie 3 minuty dziennie, możemy mieć dostęp do pysznych i niezwykle zdrowych, ekologicznych kiełków.
KIEŁKI ODMŁADZAJĄ I ODCHUDZAJĄ
Hodowla kiełków w kiełkownicy jest bardzo wygodną metodą, dzięki której można hodować kilka rodzajów kiełków na raz.
Kiełki przepłukujemy 2-3 razy dziennie, najlepiej używając letniej, przegotowanej wody. Po każdym płukaniu, należy upewnić się, że woda równomiernie odpłynęła z każdego poziomu.
NACZYNIE - OPIS ELEMENTÓW
1. Wentylatory - w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do kiełkowania, umieszczono po trzy wentylatory do odprowadzania gazów i tlenu.
2. Pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury.
3. Szalki do kiełkowania - trzy poziomy o średnicy 20 cm. Można w nich kiełkować jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion.
4. Odpływy - zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność.
5. Zbiornik wody - po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w dolnym zbiorniku (woda ta idealnie nadaje się do podlewania kwiatów).
Przezroczyste ścianki naczynia zapewniają nasionom równomierny dostęp światła, dzięki czemu kiełki lepiej rosną.
Kiełkownica szklana miska z sitkiem metalowym ze stali nierdzewnej. Idealna do kiełkowania m.in. jarmużu, rzeżuchy, gorczycy, bazylii, rukoli i wielu innych nasion
Rewelacyjna książka i szklana kiełkownica miseczkowa. Wyhoduj własne energetyki!
Kiełkownica NACZYNIE DO KIEŁKOWANIA
Dzięki kiełkownicy, niezależnie od pory roku, poświęcając zaledwie 3 minuty dziennie, możemy mieć dostęp do pysznych i niezwykle zdrowych, ekologicznych kiełków.
* Wymagane pola
Bakterie jogurtowe do wytwarzania jogurtu L+
Ze względu na bogaty i różnorodny skład bakteryjny jogurt L+ jest najbardziej uniwersalny i odpowiedni dla wszystkich grup wiekowych. Polecany na początek w celu odbudowy flory bakteryjnej jelit oraz później na zmianę z innymi produktami jako kontynuacja kuracji.
CERTYFIKAT PL-EKO-02, ROLNICTWO UE / SPOZA UE
Masa netto: 4,9g
CENA DOTYCZY 1 SZT.
Bakterie kefirowe do wytwarzania domowego kefiru
Ze względu na nieco inny skład i pozytywny wpływ na przemianę materii, szczególnie polecany jako wspomaganie odchudzania i oczyszczania organizmu.
Podobnie jak pozostałe produkty pozytywnie wpływa na florę bakteryjną przewodu pokarmowego, reguluje perystaltykę jelit, poprawia trawienie i wchłanianie pokarmu.
W przypadku kefiru obok fermentacji kwasu mlekowego odbywa się tutaj lekki rozwój CO2. Ma to wpływ na efektywne przesuwanie pokarmu w jelicie cienkim.
CERTYFIKAT PL-EKO-02, ROLNICTWO UE
Masa netto: 4,9g
Termometr służy do kontrolowania temperatury.
Przydatny podczas samodzielnego przygotowywania jogurtów.
Kiełkownica NACZYNIE DO KIEŁKOWANIA
Dzięki kiełkownicy, niezależnie od pory roku, poświęcając zaledwie 3 minuty dziennie, możemy mieć dostęp do pysznych i niezwykle zdrowych, ekologicznych kiełków.
Komentarze do produktu
Ocena uznania nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twojego raportu nie można wysłać