- Obecnie brak na stanie
Bakterie jogurtowe
Sortuj wg:
- Obecnie brak na stanie
- Obecnie brak na stanie
- Obecnie brak na stanie
- Obecnie brak na stanie
Bakterie jogurtowe do wytwarzania jogurtu L+
Ze względu na bogaty i różnorodny skład bakteryjny jogurt L+ jest najbardziej uniwersalny i odpowiedni dla wszystkich grup wiekowych. Polecany na początek w celu odbudowy flory bakteryjnej jelit oraz później na zmianę z innymi produktami jako kontynuacja kuracji.
CERTYFIKAT PL-EKO-02, ROLNICTWO UE / SPOZA UE
Masa netto: 4,9g
CENA DOTYCZY 1 SZT.
Bakterie jogurtowe do wytwarzania naturalnego jogurtu
Polecany jest szczególnie dla seniorów. Zawiera bakterie, którym przypisuje się pozytywny wpływ na długowieczność. Reguluje pracę przewodu pokarmowego, poprawia trawienie i wchłanianie, wzmacnia florę bakteryjną przewodu pokarmowego, co jest bardzo istotne dla osób starszych. Przyrządzany z pełnego mleka zawiera substancje działające przeciwmiażdżycowo, przeciwnowotworowo, obniża również poziom cholesterolu.
CERTYFIKAT PL-EKO-02, ROLNICTWO UE
Masa netto: 4,9g
Łagodny smak i skład bakteryjny powoduje, że polecane jest dla dzieci.
Ponieważ bakterie rozkładają laktazę, kwaśne mleko jest lżej strawne i lepiej tolerowane niż zwykłe mleko i ma pozytywny wpływ na florę jelitową. Dostarcza także dziecku wielu naturalnych, łatwo przyswajalnych substancji m.i.n. aminokwasów, wapnia, witamin z grupy B, K2 i innych potrzebnych do wzrostu i rozwoju składników.
1 saszetka wystarcza na przygotowanie 1 litra kwaśnego mleka.
CERTYFIKAT PL-EKO-02, ROLNICTWO UE
Masa netto: 4,9g
Bakterie kefirowe do wytwarzania domowego kefiru
Ze względu na nieco inny skład i pozytywny wpływ na przemianę materii, szczególnie polecany jako wspomaganie odchudzania i oczyszczania organizmu.
Podobnie jak pozostałe produkty pozytywnie wpływa na florę bakteryjną przewodu pokarmowego, reguluje perystaltykę jelit, poprawia trawienie i wchłanianie pokarmu.
W przypadku kefiru obok fermentacji kwasu mlekowego odbywa się tutaj lekki rozwój CO2. Ma to wpływ na efektywne przesuwanie pokarmu w jelicie cienkim.
CERTYFIKAT PL-EKO-02, ROLNICTWO UE
Masa netto: 4,9g
Nasze kultury bakterii do kiszenia zawierają bakterie Lactobacillus plantarum, które należą do grupy bakterii kwasu mlekowego. Przeznaczone do fermentacji warzyw, owoców i soków. 1 saszetka wystarczy do ukiszenia 1 kg warzyw.
CERTYFIKAT PL-EKO-02, ROLNICTWO UE / SPOZA UE
Masa netto: 4,9g
CENA DOTYCZY 1 SZT.